Slider

Wat zijn kinderen leuk! Zo fantasierijk, lief, onbevangen, eerlijk, zo puur! Ik hou van ze!

En daarom wilde ik ook heel graag moeder worden en had ik het volle vertrouwen in mijn ‘moeder’ intuïtie. Zodra ik mama zou zijn wist ik vast overal een oplossing voor te vinden. Maar, dat bleek toch lastiger dan ik had gedacht.

Mijn kinderen hadden geen makkelijke start met darmkrampjes en reflux-problemen. Zij hadden echt pijn. En als je ze 24/7 enkel hoort ‘gillen’, dan weet dat moedergevoel op den duur ook niet meer zo goed hoe daar mee om te gaan en zorgt het slaap te kort en onmacht voor grote onzekerheid.

En toen ze weer iets ouder werden, bleek opvoeden opnieuw ingewikkelder dan gedacht. Wat doe je als je kind niet in de gang blijft staan om na te denken. Maar continue terugkomt. Of dan uiteindelijk toch op de gang blijft staan maar ervoor kiest met de wc-borstel de hele gang door te rennen. Ja ja, wat doe je dan? Waarom gedraagt je kind zich niet zoals je vraagt?

Het waren dit soort situaties die me deden beseffen dat ik mijn communicatievaardigheden als mama wou verbeteren. Ik wou niet langer de dreigende moeder zijn en dus nam ik deel aan de cursus ‘Effectief communiceren met kinderen’.

Beetje bij beetje begon ik de technieken toe te passen op het thuisfront. Danig onder de indruk van het effect en de toepasbaarheid van de training, besloot ik om zelf Gordon Communicatie Trainer te worden.

En daarvoor dien ik nu een pilot training te geven waarna ik na mijn diploma als Gordon trainer van start kan om mijn opgedane kennis en ervaring met andere ouders te delen die op zoek zijn naar een diepere connectie met hun kinderen.