Banner Simone

Wat zijn kinderen leuk! Zo fantasierijk, lief, onbevangen, eerlijk, zo puur! Ik hou van ze!

En daarom wilde ik ook heel graag moeder worden en had ik het volle vertrouwen in mijn ‘moeder’ intuïtie. Zodra ik mama zou zijn wist ik vast overal een oplossing voor te vinden. Maar, dat bleek toch lastiger dan ik had gedacht.

Mijn kinderen hadden geen makkelijke start met darmkrampjes en reflux-problemen. Zij hadden echt pijn. En als je ze 24/7 enkel hoort ‘gillen’, dan weet dat moedergevoel op den duur ook niet meer zo goed hoe daar mee om te gaan en zorgt het slaap te kort en onmacht voor grote onzekerheid.

En toen ze weer iets ouder werden, bleek opvoeden opnieuw ingewikkelder dan gedacht. Wat doe je als je kind niet in de gang blijft staan om na te denken. Maar continue terugkomt. Of dan uiteindelijk toch op de gang blijft staan maar ervoor kiest met de wc-borstel de hele gang door te rennen. Ja ja, wat doe je dan? Waarom gedraagt je kind zich niet zoals je vraagt?

Thuis werd een plek waar ik leegliep op gekibbel en strijd met elkaar, terwijl ik wilde opladen. Maar hoe zorgde ik er voor dat het gezin geen energielek was, maar juist een plek om op te laden? Waar ik me zelfverzekerd en krachtig voelde in plaats van moedeloos en machteloos.

Het waren dit soort situaties die me deden beseffen dat ik mijn communicatievaardigheden wilde verbeteren. Ik wilde niet langer de dreigende en vermoeide moeder zijn. Daarom nam ik deel aan de cursus ‘Effectief Communiceren met Kinderen’.

De training bracht mij duidelijkheid waarom we in strijd kwamen en gaf mij praktische handvaten hoe wel te reageren om in harmonie te blijven met elkaar. Beetje bij beetje begon ik de technieken toe te passen op het thuisfront. Zelf zo enthousiast over het resultaat van de Gordon® methode ben ik ook Gordon trainer geworden, omdat ik alle ouders deze inzichten en vaardigheden gun voor meer rust en vertrouwen, omdat je weet welke aanpak werkt.

Ik, de trainer
Het trainen van groepen doe ik vanuit passie en compassie. Ik hou van humor en echt contact. Een training is altijd persoonlijk, actief en interactief. Vanuit een open houding voor een vertrouwde en veilige sfeer om iedereen vrij te laten zichzelf te volgen en ontwikkelen. 

Ik zie dat je met veel passie de training geeft. Dit breng je ook over op mij en dit werkt aanstekelijk. Heel fijn om met verschillende werkvormen de theorie te verduidelijken.

– Janneke – 


Persoonlijke en Professionele Effectiviteit

Na het geven van de training ‘Effectief Communiceren met Kinderen’ was er soms de vraag van ouders om zichzelf nog beter te willen leren kennen, assertiever in het leven te staan en bewuster keuzes te maken. Deze vraag wilde ik ook graag kunnen vervullen. Vandaar dat ik een tweede Gordon® certificering heb gehaald voor: Persoonlijke en Professionele Effectiviteit.

“Life is not a problem to be solved
Life is a mystery to be lived”