Home » Over Simone

Slider

Kinderen zijn veel leuker dan volwassenen. Veel fantasierijker, veel liever, heel onbevangen, heel eerlijk, zo puur! Ik hou van ze!

Ik merk altijd weer dat ik kinderen zie en naar kinderen luister terwijl vele ouders ze letterlijk geheel over het hoofd zien. Terwijl kinderen net als volwassenen ook mens zijn; zoals jij en ik. Met een eigen behoefte, verlangen, frustraties en gebreken. Want groot worden is niet altijd makkelijk, toch?

Ik wilde heel graag moeder worden en had het idee dat ik volledig kon vertrouwen op mijn ‘moeder’ intuïtie. Zodra ik mama zou zijn wist ik vast overal een oplossing voor te vinden. Maar, dat bleek toch lastiger dan ik had gedacht.

Mijn kinderen hadden geen makkelijke start met darmkrampjes en reflux-problemen. Zij hadden echt pijn. En als je ze 24/7 enkel hoort krijsen, dus niet een zachte huiltje maar krijsen tot aan Timboektoe, dan weet dat moedergevoel op den duur ook niet meer zo goed hoe daar mee om te gaan en zorgt het slaap te kort en onmacht voor grote onzekerheid.

En toen ze weer iets ouder werden bleek opvoeden opnieuw ingewikkelder dan gedacht. Wat doe je als je kind niet in de gang blijft staan om na te denken. Maar continue terugkomt. Of dan uiteindelijk toch op de gang blijft staan maar ervoor kiest met de wc-borstel de hele gang door te rennen.

Ja ja, wat doe je dan? Waarom gedraagt je kind zich niet zoals je vraagt?

Vandaar dat ik opzoek ging naar antwoorden. En alle antwoorden vond ik in vele verschillende boeken. Alleen zijn deze boeken weinig beeldend en een zee aan woorden, met complexe teksten met weinig praktische handvaten. Daarnaast geven alle boeken een deel van de oplossing die ik tijdens het opvoeden niet wist te plaatsen. Wel gaven de boeken mij ontzettend veel waardevolle informatie en inzichten die mij persoonlijk hebben verrijkt.

Naast moeder ben ik communicatieadviseur en kan ik een boodschap simpel en inzichtelijk maken en verbanden leggen. Daarom heb ik alle informatie over het ouderschap gebundeld in een ouderschapsmodel in de vorm van een puzzel. Want onwetendheid over het ouderschap is niet nodig. Het is een vaardigheid die je kan leren.

Het ouderschapsmodel kan je altijd raadplegen. Elk puzzelstuk bevat waardevolle informatie. Doordat de informatie gebundeld is onder een puzzelstuk kan je het plaatsen en toepassen. Echter één puzzelstuk geeft je slechts een deel van de oplossing. Pas wanneer alle zes de puzzelstukken aangesloten zijn, ontstaat er een werkend systeem en kan je de verbanden leggen tussen de puzzelstukken. Pas wanneer een puzzel af is, zie je het totaal plaatje. Dit geldt ook voor het ouderschapsmodel. Je zal jezelf altijd spiegelen aan meerdere puzzelstukken om tot een oplossing te komen.

De puzzel die ik heb gelegd lost niet elk individueel probleem direct op, maar kan je je wel altijd aan spiegelen. Welke keuzes heb ik? Hoe kan ik me opstellen en welke gevoelens en reacties roept dit bij je kind op.

Wil je meer informatie over het ouderschapsmodel? Vraag hier het gratis eBook aan.

Aanvragen eBook