Slider

 

Het ouderschapsmodel is voor aanstaande en jonge ouders die zich wil voorbereiden op het ouderschap. De eerste stappen wil zetten om inzicht te krijgen in wat er verandert met de komst van je kind en je bewust te maken hoe jouw houding van invloed is op het gedrag van je kind. Een basishouding waarop je kan vertrouwen en die je kan raadplegen.

Want, hoe belangrijk is het niet dat je kind zich gehoord en gezien voelt. Met erkenning en respect komt er ruimte voor wederzijds begrip, samenwerking, gezelligheid en rust in huis.
Daarnaast ontwikkelt je kind een hoog eigenwaarde en zelfstandigheid. Begrijpt je kind wat hij denkt en voelt en kan hij zich uitten en rekening houden met de gevoelens van anderen.

Dit klinkt ver weg als je baby nog moet komen, maar vanaf dag 1 is jouw communicatie met je kind al van wezenlijk belang voor de ontwikkeling van je kind later!

Maar ook als je al kinderen hebt en niet begrijpt waarom je kind niet naar je luistert, waarom je kind alles blijft afdwingen, continue de strijd met je aangaat. Ook dan is deze basishouding heel waardevol. De basishouding is universeel en kan ingezet worden voor kinderen van alle leeftijden.

Tip voor aanstaande ouders
Leer samen! De dynamiek in een jong gezin is enerverend en vermoeiend dus bouw aan begrip voor elkaar!

Wil je meer informatie over het ouderschapsmodel? Vraag hier het gratis eBook aan.

Aanvragen eBook